Huidproblemen

Heb ik een gevoelige huid ?
Wat is een gevoelige huid, en heb ik die? Er is geen huidconditie zo miskend als een gevoelige huid. Wat zijn de oorzaken van een gevoelige huid? Deze is meestal erfelijk bepaald en komt vooral voor bij mensen met een lichte huid. Iemand met een gevoelige huid bloost snel, heeft een lichte dunne huid en is gevoelig voor hooikoorts, allergieën en astma. Maar je huid kan ook gevoelig worden door luchtvervuiling, stress, hormoonhuishouding, cosmetica, alcoholgebruik, ongezond eten etc. De weerstand van je huid wordt daardoor aangetast. Belangrijk is je huid goed te hydrateren en vooral goed tegen de zon te beschermen (minimaal SPF 15), ook in de winter. Vermijd ook hete dranken, teveel exfolieren, gekruid eten, alcohol, cafeïne en nicotine. Je huid moet de kans krijgen zich te herstellen en haar normale weerstand weer op te bouwen. De Environmental Control producten van Dermalogica kunnen daarbij helpen!

Wat kan ik aan voortijdige veroudering van de huid doen?
Het natuurlijke verouderingsproces van de huid wordt bepaald door onze genen. Dit natuurlijke verouderingsproces kan niet worden vertraagd en gebeurt bij iedereen. Voortijdige huidveroudering echter is het gevolg van onnatuurlijke versnelling van het natuurlijke verouderingsproces en dat is vooral te wijten aan schade door zon en een ongezonde levensstijl. 99% Van rimpels wordt veroorzaakt door zon! Hoe voorkom je voortijdige huidveroudering? Een goede huidverzorging van jongs af aan helpt de huid in goede conditie te blijven. De belangrijkste maatregel daarbij is een goede bescherming tegen de zon (minimaal SPF 15). En verder voldoende verse groenten en fruit eten, weinig alcohol en vooral...niet roken. Roken onttrekt zuurstof en vitamine C aan de huid, beide van vitaal belang om de huid in goede conditie te houden. Producten met gestabiliseerde vitamine A, C en E verstevigen de huid en verbeteren de elasticiteit. De Age Smart producten van Dermalogica helpen de conditie van de voortijdig verouderde huid te verbeteren.

Wat is Acné?
Acné is een resultaat van genetische factoren in de huid. De talgklieren produceren te veel talg, waardoor de poriën verstopt raken en door aanwezige bacteriën gaan ontsteken. Die overmaat aan talg wordt bv. in de puberteit veroorzaakt door hormonale veranderingen met als gevolg acné. Bij acne op latere leeftijd zijn vooral stress en hormonale veranderingen de veroorzakers.
Wat is er thuis aan acne te doen? Optimale huidverzorging en hygiëne zijn erg belangrijk om het te veel aan talg en bacteriën te verwijderen.Maak de huid altijd goed schoon met een niet-comedogene (niet poriën verstoppend) cleanser. Verder is het belangrijk met de juiste producten de talgproductie in balans te brengen, de afvalstoffen uit de poriën te verwijderen en de bacteriën te doden. Ook verandering van leefgewoontes kan helpen, zoals niet roken, veel water drinken, weinig caffeïne houdende dranken drinken en stress vermijden.En... nooit puistjes uitdrukken! Dan wordt de ontsteking juist erger en een litteken kan het gevolg zijn. Dermalogica heeft uitstekende producten om acné aan te pakken!

© Copyright lamarine.nl