Microdermabrasie

Wat is microdermabrasie ?
Met microdermabrasie wordt de bovenste laag van de opperhuid op een veilige manier en met professionele apparatuur door middel van microkristallen verwijderd. Met een gesteriliseerd mondstukje worden deze kristallen onder vacuumdruk over de huid gezogen, waardoor de huid wordt ontdaan van dode huidcellen zodat een gladdere frisse huid tevoorschijn komt. Het zuigeffect versterkt ook de doorbloeding van de huid en geeft een directe lifting van de diepere huidlagen. Als natuurlijke reactie gaat de huid zich herstellen en wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Microdermabrasie is dus echt een huidverbeterende behandeling !

Voor wie is microdermabrasie geschikt en wat kan ermee worden behandeld ? Microdermabrasie is in principe geschikt voor elk huidtype, ook de donkere huid. Indicaties om te behandelen zijn :

- oppervlakkige - en acné-littekens
- onzuivere huid met verstoppingen (mee-eters en gerstekorrels)
- grove poriën
- fijne rimpeltjes en lijntjes
- verouderde - en zonbeschadigde huid
- pigmentvlekken
- rokershuid en slecht doorbloede huid
- ruwe en onregelmatige huid

Hoe voelt een microdermabrasiebehandeling aan ? De behandeling is intensief maar nagenoeg pijnloos. Je voelt de fijne kristallen over de huid gaan, als een soort "zandstralen", maar in de regel wordt dit niet als gevoelig ervaren. Ook voel je het zuigeffect op je huid. Na afloop ziet je huid er mooi rozig uit, en voelt wat warm aan zoals bij een lichte zonnebrand. Na de behandeling kun je je dagelijkse bezigheden gewoon hervatten.

De behandeling
De huid wordt eerst gereinigd. De behandeling is afhankelijk van je huidconditie en de indicatie waarvoor je de behandeling ondergaat. Het gezicht tot en met de kaaklijn bijvoorbeeld, duurt ongeveer 30-40 minuten. Na de behandeling volgt een voedend masker en dagverzorging. Het is een must je huid gedurende ten minste een week niet bloot te stellen aan zon of zonnebank en een sunblock te gebruiken.

Resultaat
Eén behandeling geeft al een fris en glad effect, een echte beautyboost voor de huid. Voor een optimaal resultaat wordt, afhankelijk van het specifieke huidprobleem, een kuur van 4 tot 8, soms meer, behandelingen aanbevolen met aangepaste producten voor thuisgebruik. Er is een dun laagje van je huid afgehaald, waardoor een goede nabehandeling noodzakelijk is. Je huid is wat kwetsbaar en het absorptievermogen is groot. De hoogwaardige producten van Dermalogica® geven een aangenaam gevoel en intensiveren het herstel en de verbetering van je huid. De kuurbehandelingen vinden om de 2 weken plaats.

Tarieven

© Copyright lamarine.nl